ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ -”ΑΝΤΩΝΗΣ” – Ν.Επιβάτες

(0 reviews)

Σερβίρει εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών και άλλους πεντανόστιμους θαλασσο-μεζέδες, σε λογικότατες τιμές

Δειτε
3 Times Redeemed
177 Views

Έχει φανατικούς φίλους που ορκίζονται στο όνομα του και όχι άδικα: Ο ”ΑΝΤΩΝΗΣ” απλώνει τα τραπεζάκια πλάι στον πεζοδρόμο που οδηγεί στο λιμάνι των Νέων Επιβατών με θέα των Θερμαϊκό, και σερβίρει εξαιρετικά πιάτα θαλασσινών και άλλους πεντανόστιμους θαλασσο-μεζέδες, σε λογικότατες τιμές. Στο εσωτερικό του, η διακόσμηση κάνει την ατμόσφαιρα παρεΐστικη. Η ιστορία του ξεκινά γύρω στα 1930 στις έρημες παραλίες του Θερμαϊκού άρχισαν να φτιάχνουν καινούργια κέντρα διασκέδασης.
Ένα από αυτά το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ ο σημερινός ”ΑΝΤΩΝΗΣ” στην προβλήτα του Μπαχτσέ τσιφλίκι, όπου εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Πολλοί επώνυμοι της εποχής έμειναν σε αυτά. Ένας από αυτούς ο Βασίλης Τσιτσάνης.

Company

ΑΝΤΩΝΗΣ ΨΑΡΟΤΑΒΕΡΝΑ

Γύρω στο 1930 στις έρημες παραλίες του Θερμαϊκού άρχισαν να φτιάχνουν καινούργια κέντρα διασκέδασης. Τα κέντρα της Περαίας, του Μπαχτσέ τσιφλίκι και της Αγ.Τριάδας με τα μπαίν μίξτ, ήταν οάσεις ξεκούρασης για τους Θεσσαλονικείς. Ο κόσμος πήγαινε σε αυτά με τα βαποράκια διασχίζοντας τον Θερμαϊκό. Ένα από αυτά το ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟ στην προβλήτα του Μπαχτσέ τσιφλίκι, όπου εκτός από ψαροταβέρνα διέθετε και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Πολλοί επώνυμοι της εποχής έμειναν σε αυτά. Ένας από αυτούς ο Βασίλης Τσιτσάνης, όπου μετά την απόλυσή του από το τάγμα των τηλεγραφητών , παρέμεινε εκεί γράφοντας κρυφά (λόγο της λογοκρισίας της 4ης Αυγούστου) τα πρώτα τραγούδια που θα γίνουν κατά τον εμφύλιο και μετά από αυτόν, μεγάλες λαϊκές επιτυχίες. «….πάμε τσάρκα πέρα στο Μπαχτσέ Τσιφλίκι κούκλα μου γλυκιά από την Θεσσαλονίκη στου Νικάκη τη βαρκούλα γλυκιά μου Μαριγούλα να σου παίξω φίνο μπαγλαμά…..» Οι ψαροταβέρνες της εποχής τότε δεν είχαν καμία πολυτέλεια, αλλά είχαν εξαιρετική κουζίνα. Μαρίδα, καλαμαράκια, μύδια καβούρια αφρόψαρα, χταπόδι….., μερικοί από τους λαχταριστούς μεζέδες των θαμώνων. Πολλοί Θεσσαλονικείς έχουν περάσει αξέχαστες καλοκαιρινές διακοπές στις γραφικές ακτές του Θερμαϊκού. Από το 1982 αναλαμβάνει ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΦΛΕΚΑΣ την διαχείριση του ΠΟΣΕΙΔΩΝΙΟΥ και συνεχίζει με πίστη στην παράδοση και με σπιτική φροντίδα τους θαλασσινούς μεζέδες τα ψάρια και τα κρεατικά. Το προσεγμένο σέρβις και οι λογικές τιμές αγκαλιάζουν τις γαστρονομικές απολαύσεις των πελατών του μέχρι σήμερα. - ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 207(πρώην 75) στην μαρίνα Ν.ΕΠΙΒΑΤΕΣ - 2392 022780

Location

Μετάβαση στο περιεχόμενο